19 december 2021
17:30

Futsal Klubb Eskilstuna

Referat: Katrineholms SK FK Futsal - Futsal Klubb Eskilstuna

Då var det match igen och nu var det dags för head to head mot FK Eskilstuna. Det är alltid lite lurigt att lira mot samma gäng som man slog för sju dagar sedan med 11-3. Tror alla ändå var medvetna om att de var rätt bra fram tills vi tog över förra veckan så vi borde varit på tå och förstå att det krävs 100 % om man ska vinna mot de flesta lagen.

Man får väl säga att det inte kändes som alla var på tå – efter 7 minuter stod det 0-3 och det var svagt försvarspel, dåliga uppspel och inte en närkamp till oss. Vi kastade om lite och Filip Ivarsson var hemma från ÖSK kom in och gav en injektion med två snabba mål efter bra KSK spel. Nyförvärvet Abdifatha fyllde på med kvitteringen och helt plötsligt var vi upp i oavgjort efter 10 vilket var lika som förra veckan. Man hoppades att vi vaknat ur vår Törnrosasömn men inte. Riktigt svagt försvarsspel vid hörna och strax efter lät vi deras kapten bomba in 5-3. Fortsatt jagande och Noak samt Abdifatha gör varsitt så vi är ändå uppe i 5-5 i halvlek.

Lite rejält snack och löften inom laget om en bättre halvlek var paussysselsättningen. Vi känner direkt att vi ändå klivit upp en nivå i andra. Vi får mer och mer av spelet och motståndarna slår mest ifrån sig under en period. Abtifatha ser till att sätta ytterligare två bollar under de första 7 minutrarna av andra halvlek då vi nog har vår bästa period. Vår lite mer intensiva inledning kostade några frisparkar och vi hamnar snart på 5 och det blir lite säkerhetsspel så Eskilstuna kommer tillbaka. De har ett par spelare som är starka och som skapar chanser själva. De reducerar två gången men Noak hinner emellan med en kanon i nedre hörnet. Med 1:30 stänger vi tillställningen när Abukar sätter 9-7 och sedan får Mellqvist avsluta med 10-7.

Vi visar bra inställning att kunna vända en miserabel inledning och vi gör det bitvis bra i andra halvlek vilket vi kan ta med oss. Dessutom ser vi vad som händer om vi inte är med fullt ut för det går fort att tappa en match om man inte gör det som krävs. Nu får vi gå på julledigt efter en helt ok inledning på serien. Nu blir det till att vässa formen så vi kan hänga med i toppen.